Att tänka på som bloggare

Att ha en publik blogg där man skriver om sitt liv är som att blotta sig själv för hela världen. Något många glömmer när de tror att de gömmer sig bakom en skärm, är att det i de flesta fall går att ta reda på vem det är som skriver - eftersom de flesta inte vidtar extra åtgärder för att vara anonyma. Det finns flera exempel där bloggare som skriver om vad de faktiskt tycker angående arbetsgivare, släkt eller vänner, blivit avslöjade och förlorat både vänner och försörjning.

Därför är det viktigt att tänka efter en gång till innan man häver ur sig det man vill i stundens hetta. Även om man raderar sitt inlägg i efterhand, så kan det vara för sent. Man måste också vara beredd på att inte alla tycker likadant som man själv gör, och förr eller senare kommer man att få kritik. Många som bloggar blandar ihop kritik mot åsikter eller saker med personliga påhopp, så det är viktigt att man lär sig skilja på de två.

Lika viktigt är det självklart att inse att alla inte är vad eller vem de utger sig för att vara, och att ett erbjudande som verkar för bra för att vara sant, oftast är det också. Skriv ärligt, och inte sådant du inte kan stå för, eller vill associeras med. Dina åsikter och vad du gör är vad som lockar läsare. Med sunt förnuft kommer man långt, och det gäller även i bloggvärlden.

Senaste artiklarna

Bokföring online – Min checklista December:10:2014:Wednesday

Bokföring online har blivit allt mer tillgängligt för företagare av olika slag – stora som små.  

Länkbyggare May:30:2012:Wednesday

Det är därför viktigt att bygga länkar till en sida. En länk visar sökmotorerna att en sida inte är ensam utan att den hör ihop med andra sidor.  

Twitter och pengar March:18:2012:Sunday

Twitter är förmodligen det hetaste sociala mediet på webben idag. En av hemligheterna till dess popularitet är att det är så enkelt att använda.