Fler besökare


Man skulle också kunna skriva – Hur får man fler besökare till sin blogg?

Det finns en mängd sätt att driva trafik till sin sida men innan jag ger några exempel på vad man kan göra är det viktigt att poängtera att få fler besökare inte behöver innebära att fler personer läser vad dina poster utan det visar bara att flera av olika anledningar har klickat på en länk som leder till din sida. Flera klick leder i det långa loppet till att flera besökare faktiskt börja följa bloggen.

Eftersom detta är ett så brett ämne så har jag skrivit två artiklar och denna är mer allmän vad man kan göra och den andra är mer teknisk och ger exempel på traditionella SEO metoder.

Innehåll. Vad sidan handlar om. Om läsaren märker att du inte lägger ner någon tid på det du skrivit och det är en massa misstag i texten så kommer det bara skapa irritation och få kommer att återvända. Så läs igenom texten en eller två gånger innan du publicerar den.

Uppdatera bloggen med jämna mellanrum. Både läsare och sökmotorer är intresserade av att sidan uppdateras. Om någon av någon anledning hamnar på en sida som inte blivit uppdaterad på några månader kommer de förmodligen inte att återkomma eftersom en sådan blogg ger ett intryck av att vara övergiven. För sökmotorerna, främst Google fungerar det på liknade sätt.

Listtjänster Bloggportalen och bloggtoppen är grattis att registrera sig på. Det kan ge flera läsare men ha i åtanke att det finns så många bloggar där ute. Det är lätt att försvinner i bland andra.

Pingsajter som gör att du blir synlig varje gång du uppdaterar.

Var social. Länka till andras bloggar, skriv kommentarer var aktiv. Man skulle kunna säga att genom att vara social får man flera vänner. Det är lika sant i IRL såväl som på nätet.

Var dig själv.

Senaste artiklarna

Bokföring online – Min checklista December:10:2014:Wednesday

Bokföring online har blivit allt mer tillgängligt för företagare av olika slag – stora som små.  

Länkbyggare May:30:2012:Wednesday

Det är därför viktigt att bygga länkar till en sida. En länk visar sökmotorerna att en sida inte är ensam utan att den hör ihop med andra sidor.  

Twitter och pengar March:18:2012:Sunday

Twitter är förmodligen det hetaste sociala mediet på webben idag. En av hemligheterna till dess popularitet är att det är så enkelt att använda.