Lite till om länkbygge

Trots att vi tidigare har berört länkbyggande känns det dock relevant att skriva lite mera om det eftersom det är en så pass viktigt del av SEO. En del säger att länkbyten inte är lika viktigt som tidigare medan andra säger att länkbyggande fortfarande spelar en stor roll, till och med större än tidigare. De säger att att en sidas succé till 60% beror på många länkar en sida har.

Det är svårt att veta vilka har rätt i denna fråga. Egentligen är bara sökmotorerna, främst Google som vet. Vi vet dock att det spelar in och orsaken till att det spelar in är därför internets själ ligger i att olika sidor vävs samman i en väv/ webb.

Det är därför viktigt att bygga länkar till en sida. En länk visar sökmotorerna att en sida inte är ensam utan att den hör ihop med andra sidor. Att den är del av webben. En sida med många trådar ses som en integrerad del av webben och därför blir den också värderad högre.

Länkbyggande något som alla webbsideägare bör ägna sig åt i någon form. De flesta gör det utan att veta om det. Det kan vara att man lämnar en kommentar i blogg, länkar från sitt Twitterkonto och så vidare.

För att en sida skall nå toppen krävs också att innehållet är skrivet på ett bra och relevant sätt. Om exempelvis demolitionsquad.nu eller bingo-bonusar.se som promotar olika spel skulle börja skriva om långvården är det inte relevant men om de skriver om SEO, eller att tjäna pengar är det mera relevant för sidans ide.

Länkbyggen handlar i grund och botten om att lyfta en sida genom att visa dess popularitet

Senaste artiklarna

Bokföring online – Min checklista December:10:2014:Wednesday

Bokföring online har blivit allt mer tillgängligt för företagare av olika slag – stora som små.  

Länkbyggare May:30:2012:Wednesday

Det är därför viktigt att bygga länkar till en sida. En länk visar sökmotorerna att en sida inte är ensam utan att den hör ihop med andra sidor.  

Twitter och pengar March:18:2012:Sunday

Twitter är förmodligen det hetaste sociala mediet på webben idag. En av hemligheterna till dess popularitet är att det är så enkelt att använda.