SEO för din blogg


Egentligen handlar allt om SEO - Search Engine Optimatizion, innehåll, design, länkar osv. Jag har dock valt att dela upp detta. Under rubriken fler besökare är det främst relaterat till innehåll . Under denna rubrik – lite mer SEO för en blogg kommer jag kortfattat gå över några punkter jag tycker att du skall ha i åtanke när du skapar din blogg.

SEO betyder Search Engine Optimatizion – på ren svenska handlar det om att optimera din sida så att den hamnar högre upp på olika sökmotorer, främst Google.

 • Titel:
  Din sida bör ha en relevant titel. En titel på sidan skall med en kort mening beskriva sidans innehåll och ett sökord som man vill bli träffad på bör finnas med titeln
 • Beskrivning När du söker på Google och får upp de olika resultaten syns bara en kort text på 155 karaktärer inklusive mellanslag. I denna korta text bör du skriva kortfattat vad din sida handlar. En bra och säljande beskrivning kan vara skillnaden mellan att få en ny besökare eller inte.
 • Vad vill du säga till dina besökare?
 • Det finns mer eller mindre svåra nyckelord om man vill nå googles förstasida. Ett ord som poker/casino är det väldigt hög konkurrens på och det gör det mycket svårt att nå förstasidan. Därför är det viktigt att man vet vilka nyckelord som man ska optimera sin text för. Ett bra verktyg för att kolla ett ords värde är: google adwords och deras sökordsverktyg. där kan man skriva in det ord man vill optimera. Är konkurrensen för hög försök hitta ett ord eller en fras som har lägre konkurrens. Ex. poker är svårare än "poker bord".

 • Inlänkar – backlinks
 • Inlänkar till din blogg är mycket viktigt för att komma högt upp på sökmotorerna. En sida med många inlänkar slår i princip alltid en sida med få inlänkar. Anledningen till det är att google anser att många inlänkar tyder på att din sida är relevant för ämnet. Varje sida som länkar till dig lägger så att säga en röst din sida och talar därigenom om för Google att de röstar på dig och ju fler länkar "inlänkar" du har till din sida ju högre rankar Google dig.

  Ett lite mer tidskrävande men mycket effektivt sätt är att skriva till olika bloggar och fråga om de är villiga att lägga en länk till din sida. Kan du erbjuda något tillbaka för länken är det naturligtvis lättare.

  Senaste artiklarna

  Bokföring online – Min checklista December:10:2014:Wednesday

  Bokföring online har blivit allt mer tillgängligt för företagare av olika slag – stora som små.  

  Länkbyggare May:30:2012:Wednesday

  Det är därför viktigt att bygga länkar till en sida. En länk visar sökmotorerna att en sida inte är ensam utan att den hör ihop med andra sidor.  

  Twitter och pengar March:18:2012:Sunday

  Twitter är förmodligen det hetaste sociala mediet på webben idag. En av hemligheterna till dess popularitet är att det är så enkelt att använda.