Tjäna pengar på din blogg


Det finns många sätt för dig att tjäna pengar på din blogg men innan jag går in på olika sätt vill jag dock poängtera att innehållet i din blogg är det centrala. Det gäller alla råd som jag ger på denna sajt. Om du inte skriver frekvent och bara skriver för att få besökare kommer du heller du aldrig att tjäna pengar på bloggen eftersom du kommer få färre och färre besökare. Dina texter bör skrivas för att läsas och om de är intressanta och du jobbar med din sida kommer du med tiden att kunna tjäna pengar på sidan.

1.Sponsrade inlägg – du lägger upp ett färdigskrivet inlägg som länkar till den producent som vill synas på din blogg. Vanligtvis skriver producenten texten men ni kan komma överens om att du skriver ihop en text där du placerar några länkar. Vanligtvis betalas du per inlägg. Det finns några tjänster på svenska som du kan anmäla dig till.

2.Banner annonsering: Du får en banner från producenten som du placerar på din blogg. Eftersom producenten vill minimera risken föreslår de vanligtvis betalning vid avslutad affär.: dvs när någon klickat på bannern på din sida och gått hela vägen till att avsluta en transaktion till producentens sida. Beroende på produkt är summorna olika. På engelska kallas detta CPA – Cost per action.

3.Textannonser: samma som ovan.

4.Google Adsense – Googles eget annonsnätverk. Betalar inte så bra om du inte har stor trafik men det är enkelt och du behöver inte göra så mycket.

5.Affilite: Bli affiliate – partner. Direkt för en produkt. Du skriver om en produkt och länkar till den och blir betald.

 • 6.Affiliate nätvärk: Du anmäler din sida till en eller flera nätverk som jobbar med olika producenter. På deras sida anmäler du vilka sidor du vill göra reklam för och om du godkänts av producenten kan du göra reklam. Här tar nätverket en viss procent för sitt arbete. Fördelen är att du slipper handskas producenten och om du har flera olika företag du gör reklam för så får du pengar från endast en källa.
 • Senaste artiklarna

  Bokföring online – Min checklista December:10:2014:Wednesday

  Bokföring online har blivit allt mer tillgängligt för företagare av olika slag – stora som små.  

  Länkbyggare May:30:2012:Wednesday

  Det är därför viktigt att bygga länkar till en sida. En länk visar sökmotorerna att en sida inte är ensam utan att den hör ihop med andra sidor.  

  Twitter och pengar March:18:2012:Sunday

  Twitter är förmodligen det hetaste sociala mediet på webben idag. En av hemligheterna till dess popularitet är att det är så enkelt att använda.