Tjäna pengar på Twitter

Twitter är förmodligen det hetaste sociala mediet på webben idag. En av hemligheterna till dess popularitet är att det är så enkelt att använda. Teoretiskt behöver du bara svara på en fråga: "Vad händer?" Du kan använda Twitter för att hålla kontakt med vänner och familj, skapa nya bekantskaper eller för att tjäna pengar.

Hur tjänar man då pengar på Twitter? Svaret på det beror på hur du vill jobba.

If du vill pengar här och nu med lite arbete och ifall du egentligen inte bryr sig om relationer, så kan du skapa ett stort antal konton på Twitter, var och en inom sin egna lilla nisch. Låt oss säga att du väljer World of Warcraft som din nisch. Du kan sedan gå vidare ner till en av de två fraktioner, Horde eller Alliance - och gå ännu längre till en av tävlingarna, låt oss säga en Blood Elf. Du kan begränsa den ytterligare att ta in en Blood Elf Paladin, en Blood Elf rogue osv. Skapa ett konto för var och en av dessa små nischer och skriv några tweets. Börja följa andra personer som delar ditt intresse, och många kommer att följa dig tillbaks. Du måste skicka flera tweets varje dag, men du kan göra denna del enklare genom att använda en tjänst som HootSuite eller andra som gör att du kan ha flera konton öppen i ett fönster och där du kan lägga planerade tweets. Bland dessa kan du lägga sponsrade tweets eller länkar till affiliateprodukter som priorin, proactiv eller annat. Det finns ett antal webbplatser som erbjuder möjligheten att tjäna pengar på sponsrade tweets.

För en mer långsiktig relation och maximering av inkomst, bör du bara skapa ett Twitter-konto, och endast sällan sälja något direkt till de som följer dig. Skriv intressanta och informativa tweets, skapa en rapport med dina anhängare och, i det långa loppet kommer du att finna att de kommer att besöka din blogg eller hemsida allt mer ofta. På denna hemsida kan du sedan göra försäljningen. Denna variant tar förvisso mycker mer tid, men varianten ger mycket mer och du kan verkligen skapa nya vänner. Du kan också lära dig mycket från de personer du följer, och du kan stifta bekantskaper med människor som normalt skulle vara bortom räckhåll.

Senaste artiklarna

Bokföring online – Min checklista December:10:2014:Wednesday

Bokföring online har blivit allt mer tillgängligt för företagare av olika slag – stora som små.  

Länkbyggare May:30:2012:Wednesday

Det är därför viktigt att bygga länkar till en sida. En länk visar sökmotorerna att en sida inte är ensam utan att den hör ihop med andra sidor.  

Twitter och pengar March:18:2012:Sunday

Twitter är förmodligen det hetaste sociala mediet på webben idag. En av hemligheterna till dess popularitet är att det är så enkelt att använda.