Vad är en blogg


Om vi måste definiera vad är en blogg är kan vi säga det egentligen inte mer än en sida som ägaren kan posta information på. En del gör det på ett personligt plan andra gör det i sitt arbete.

Det enklaste svaret på frågan är att svara att det på ett sätt är en hemsida men att det skiljer sig från den traditionella hemsidan genom att bloggen är mer socialt inriktad och mer kommunaktiv med detta sagt är att det inte finns definition på vad en blogg är exakt. Jag tror också det är styrkan eftersom i de traditionella medierna inte är lika flexibla som en blogg kan vara.

Några exempel på olika typer av bloggar:

Den personliga bloggen.
Här skrivs allt mellan himmel och jord men det kretsar kring personen som skriver den. Det kan vara en tonårstjej som skriver om sina kompisar, vad hon har på sig denna dag.

Fotobloggen.
En privat person såväl som en professionell person använder fotografiet som sin sätt att uttrycka sig. Det kan handla om reklam för dig själv som fotograf såväl som personliga bilder.

Yrkesbloggen.
Är oftast kopplad till en sida som erbjuder en tjänst och bloggen fungerar som en anslagstavla.

Mediabloggen.
Professionella medianpersonligheter skriver en blogg som en del av sitt jobb och den har sin egen plats på tidningens, radions, tevekanalens hemsida. Här kan journalisten skriva mera fritt men glöm inte bort att hon eller han representerar den som betalar henne.

Företagsbloggen.
Egentligen inget annat än en anslagstavla för företaget.

Den politiska bloggen.
Såväl partianknutna som icke anknutna använder här bloggen som ett diskussions forum eller för en del som en megafon att spridda ut sin idéer.

Det finns många flera och idag har Facebook och Twitter blivit en del av bloggen.

Senaste artiklarna

Bokföring online – Min checklista December:10:2014:Wednesday

Bokföring online har blivit allt mer tillgängligt för företagare av olika slag – stora som små.  

Länkbyggare May:30:2012:Wednesday

Det är därför viktigt att bygga länkar till en sida. En länk visar sökmotorerna att en sida inte är ensam utan att den hör ihop med andra sidor.  

Twitter och pengar March:18:2012:Sunday

Twitter är förmodligen det hetaste sociala mediet på webben idag. En av hemligheterna till dess popularitet är att det är så enkelt att använda.